Taidepiknik

Sippe-taidepiknik

Alkujaan piknikejä vietettiin sisätiloissa, ja ne kuuluivat hovien huvituksiin. Sippe-taidepiknikillä ei kuninkaallisista tarvitse välittää – rikotaan rohkeasti taiteeseen liittyviä ennakkoluuloja ja tuodaan taide saavutettavaksi ikäihmisen lähelle.

Taidepiknikillä koetaan pienen ystäväjoukon kanssa elämyksiä ruuan ja taiteen parissa. Mitään kummempaa ei tarvita: on kuitenkin suuri vaara, että taidepiknik tekee arjesta juhlaa. Koti muuttuu piknikin kautta kokemukselliseksi sekä luovaksi ympäristöksi ja taide levittäytyy uudella tavalla arkeen. Piknikin voi järjestää yhtä lailla kodin lisäksi myös taloyhtiön tiloissa, puutarhassa tai vaikkapa puistossa.

Taidepiknikillä syvennytään taiteen maailmaan kunkin osallistujan kiinnostuksen ja taitojen mukaan. Aiheena voi olla kuvataide, musiikki tai kirjallisuus. Esimerkiksi kuvataidepiknikillä käytettävään piknikkoriin on laitettu valmiiksi kuvataiteessa käytettäviä taidetarvikkeita. Ja tietysti myös astioita.

Piknikin tilaaja voi itse päättää tarjoiluista ja kutsua ihmiset koolle. Suunnittelussa apuna toimivat piknikiä ohjaileva vapaaehtoisemme sekä Sippe-projektin työntekijät.